Стати членом клубу

Підсумки інвестиційного практикуму

Настав час робити підсумки нашого інвестиційного практикуму «Земля – новий актив з дохідністю 18%. Як стати першим і зняти вершки?». Тож зосередимося на питаннях, які вас цікавили найбільше.

1. У чому полягає бізнес-модель, яку пропонує Land Club?
Перш за все, Ви стаєте членом Land Club та підписуєте необхідний для повноцінної співпраці договір про конфіденційність, а вже потім, з моменту відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення - отримуєте доступ до карток лотів та обираєте бажані пропозиції. Усі ділянки перебувають в оренді у найбільших агрохолдингів України, у такий спосіб після купівлі лоту, агрохолдинг гарантовано сплачуватиме вам орендну плату (підсумковий річний відсоток за оренду землі становитиме ~18,6%).

1 січня 2024 року розпочнеться другий етап реалізації земельної реформи, доступ до ринку отримають юридичні особи. У випадку якщо вони створені і зареєстровані за законодавством України, учасниками яких є лише громадяни України та/або держава, та/або територіальні громади, територіальні громади та держава. Саме у цей час, за бажання, ви зможете вийти з інвестиції, продавши свій актив, - орендовані вами земельні ділянки викупить агрохолдинг. Прогнозована дохідність на вкладений капітал становить 40-60%.
2. У яких областях варто купувати землю? Як правильно вибрати ділянку?
На першому етапі відкриття ринку, на продаж буде виставлено ~20-30% земель сільськогосподарського призначення, які перебувають у приватній власності/або під дією мораторію. Це величезні масиви земельних ділянок. Тому важливо розуміти, що Land Club не зможе подужати усю цю кількість, відповідно, до уваги братимуться лише ті, що дійсно належать до преміум сегменту.

Наразі найпривабливішими для інвестицій є Північна та Центральна Україна, зокрема Чернігівська, Сумська та Полтавська області. Це ні для кого не секрет, адже саме у цих куточках природно-кліматичні умови дозволяють отримувати кращі врожаї, а отже конкуренція за землю у цих регіонах – буде очікувано високою. Відповідно, питання вже не фокусується на типі ґрунту: чорнозем це чи ні, швидше вас має цікавити інвестиційна привабливість ділянки: її місце розташування, історія обробітку, репутація орендарів та перспектив зростання вартості.

Ставши членом Land Club, ви отримуєте можливість довірити процес підбору земельної ділянки (та її оформлення) експертам Land Club. Принцип нашої роботи полягає в індивідуальному підході до клієнта, аби кожен за найкращою ціною отримав саме ту землю, що йому потрібна. Все залежатиме від побажань члена клубу: бажаний район, сільрада, очікувана орендна плата, можливість консолідації ділянок тощо.
Заробляє той, хто перший прийшов на ринок! Приєднуйтесь до членів клубу Land Club
3. Від якої суми є сенс заходити саме у цю інвестицію, аби відчути реальну дохідність активу?
Насправді ви можете заходити з будь-якої ціни, проте ми б рекомендували робити це від 20 тис. дол., адже це саме той мінімальний поріг, що дозволить у грошовому еквіваленті відчути дохідність обраної інвестиції.

4. Чи повинен власник паю після 1 липня 2021 року узгоджувати з орендарем (юридичною особою) продаж земельної ділянки?

Так. Відповідний законопроект зараз на розгляді у Верховній раді України, очевидно, що найближчим часом його приймуть. Оскільки юридичні особи на першому етапі відкриття ринку земель доступ не отримають, їхнє переважне право буде передаватися іншим учасникам ринку – фізичним особам, громадянам України, які мають легальний дохід на банківському рахунку в Україні. Тож орендаря варто запитувати (для цього буде відпрацьовано усі необхідні процедури), відповідно він надаватиме це переважне право.
Тож орендаря варто запитувати (для цього буде відпрацьовано усі необхідні процедури), відповідно він надаватиме це переважне право.
Розробка та просування
03039, м. Київ, проспект Валерія Лобановського, 119х, БЦ "DemievSky", поверх 1, офіс 3, Land Club.